Posted on

The King of Pop

En av de största popartisterna som någonsin funnits är Michael Jackson. Jackson föddes år 1958 i Indiana och han började sin musikkarriär tillsammans med några av sina syskon. De skapade tillsammans gruppen The Jackson 5 år 1964. De släppte ett antal låtar som blev relativt kända. I början på 70-talet bestämde Michael sig för att satsa mer på sin solokarriär. Han började med detta samtidigt som han fortfarande var med i gruppen.

Under sin karriär har han producerat några av de mest sålda albumen någonsin och han fick epitetet ”The King of Pop” av sin nära vän Elizabeth Taylor.

Michael Jackson anses vara den som revolutionerade synsättet på musikvideor under 1980-talet. Han fick videorna att ses som både en konstform samt en marknadsföringskanal. Några av de mer populära musikvideorna från Jackson var ”Beat it”, ”Thriller”, ”Billie Jean” och ”Black or White”.

Jackson låg även bakom det populära och ikoniska danssteget Moonwalk som är känt över hela världen. Det var ett av de mer populära dansstegen han utförde i sina scenshower. Det är en sorts dans som gör att det ser ut som man glider baklänges över golvet.