Posted on

Musik för olika tillfällen

Musik är en fantastisk sak på så sätt att den kan påverka oss på olika sätt. Den kan väcka minnen och känslor. Den kan lugna ner oss eller få oss i sinnesstämning för att göra något särskilt. Allt från att gå i krig till att vilja ha sex. Det här är något du kan använda dig av. Genom att anpassa den musik du spelar kan du också få både andra och dig själv att hitta till en plats ni vill vara på.

Musik för hemmaspa

Ett tillfälle när musik är väldigt viktigt är när du vill varva ner. Som till exempel när du köpt hem olika typer av produkter från Elemis och ska fixa ett eget hemmaspa. När du sjunker ner i badet med en ansiktsmask på och ett doftljus tänt är lugn musik pricken över i:et. Här passar instrumental musik bäst. Du ska inte behöva fokusera på något annat än ditt välmående. Satsa på klassisk musik eller något annat som är harmoniskt. Det kommer matcha den känsla du får när du sedan går upp och smörjer in dig med en lyxig hudkräm från Elemis.

Musik på dejten

Ett annat tillfälle när lugn musik är rätt är på en dejt. Det här gäller särskilt om ni inte är på en publik plats, utan hemma hos dig eller på en picknick. Ta reda på ungefär vad för typ av musik den du ska träffa gillar och förbered en spellista. Att satsa på lugna ballader, soul och R’n’B är nästan alltid ett säkert kort. Det här gäller även om ni bägge egentligen gillar hårdrock. Musiken bör vara anpassad för att det ska gå att hålla en konversation utan några problem. Det kan till och med vara så att det är en fördel att du inte spelar din egen favoritmusik. På en dejt ska du inte fokusera på vad som spelas, utan på den du eventuellt kommer bilda ett par med.

Musik för träning

Ett annat typ av tillfälle när många tycker att musik är viktigt är när de tränar. Här behöver du till skillnad från de andra exemplen i den här artikeln inte tänka på någon annan än dig själv. Och musiken ska också vara anpassad på ett sätt som ökar din prestation och får dig i rätt sinnesstämning. Att träna är nästan alltid en kamp (möjligtvis med undantag för yoga). Du ska springa snabbt eller lyfta tungt. Se till att du har en spellista med bastung och aggressiv musik som stöttar det.