Posted on

Elvis Presley

Det är nästan omöjligt att prata om rockmusik och inte nämna The King himself, Elvis Presley. Han anses vara en av de mest kända rockartisterna genom tiderna. Det hela började med att han stannade utanför Sun Studios som hade ett erbjudande om att spela in skivor för några dollar. Han bestämde sig för att spela in en skiva till sin mamma. När han sedan bestämde sig för att spela in ytterligare en skiva ledde det till att hans musik spelades för ägaren av Sun Studios.

Presley blev då ihopsatt med två andra personer och de bildade en grupp tillsammans. De blev relativt populära och fortsatte spela tillsammans tills Presley blev inkallad för militärtjänstgöring. Under den tiden förlorade han sin mamma som varit sjuk och efter att han återvänt bestämde Presley sig för satsa mer på skådespeleri. Han fick en roll i bland annat Blue Hawaii, G.I. Blues och Viva Las Vegas. Några år senare saknade han dock att stå framför en publik och återvände till musiken.

Elvis Presley fortsatte sin musikkarriär i flera år och mellan åren 1969 och 1977 gav han över 1000 konserter. Han har sedan dess betraktas som en av de ledande musikerna i världen.